O nama

Pravo mjesto za vas

05vizija.net je zajednički obrt koji u Republici Hrvatskoj pruža usluge posredovanja u kupoprodaji i najmu/zakupu nekretnina te drugih poslova povezanih s nekretninama.

Pružamo cjelovitu uslugu – od ponude i potražnje nekretnina, provjere dokumentacije nekretnine, pratnju u razgledavanju nekretnine do sklapanja ugovora o kupoprodaji/najmu nekretnine te upisa vlasništva nekretnine u zemljišne knjige i prijave poreza nadležnim tijelima.

S vama smo već 18 godina i imamo značajno prethodno iskustvo koje garantira vrhunsku uslugu i vaše zadovoljstvo pruženim uslugama. Slobodno nam se obratite ukoliko želite kupiti ili prodati nekretninu u Hrvatskoj s naglaskom na područje Istre (Istarske županije). Oglasit ćemo vašu nekretninu i organizirati obilaske zainteresiranih osoba, a ukoliko kupujete nekretninu, za vas ćemo pronaći onu koja odgovara vašim željama i mogućnostima.

U našoj ponudi pronaći ćete kuće, stanove, apartmane, građevinska i poljoprivredna zemljišta, poslovne prostore, uključujući nekretnine pogodne za ulaganja. Naš cilj je omogućiti vam prodaju vaše nekretnine odnosno pomoći vam u pronalasku vašeg mjesta za život ili odmor u prelijepoj Istri. Kontaktirajte nas ili osobno dođite do nas i dozvolite nam da vam pomognemo ostvariti vaše želje.

Ovlašteni agent za posredovanje u prometu nekretninama: Brankica Ajduković, dipl.iur. Agencija 05vizija.net upisana je u Registar posrednika nekretnina u RH od 2009. godine.

Kupoprodaja nekretnina u Hrvatskoj

Prodavatelji nekretnina u Republici Hrvatskoj mogu biti sve hrvatske i inozemne pravne i fizičke osobe.

Kupci nekretnina u Republici Hrvatskoj mogu biti svi njeni državljani i registrirani poslovni subjekti, te državljani Europske unije kao i državljani drugih država uz uvijet reciprociteta. Fizičke osobe državljanstvo dokazuju identifikacijskim dokumentom (putovnicom, osobnom iskaznicom), a pravne osobe registrirane u RH izvatkom iz sudskog registra.

Strani državljani i kupnja nekretnina u Hrvatsko

Strani državljani mogu kupovati nekretnine u Republici Hrvatskoj.

Strani državljani iz zemalja Europske unije mogu pod jednakim uvjetima kao i hrvatski državljani kupovati sve nekretnine u Republici Hrvatskoj, osim poljoprivrednih zemljišta.

Državljani ostalih zemalja mogu kupovati nekretnine uz suglasnost Ministarstva pravosuđa, uz uvijet postojanja reciprociteta između Republike Hrvatske i države čiji je kupac državljanin. Postupak kupoprodaje u ovim slučajevima je sljedeći:

  • Strani državljanin zaključuje kupoprodajni ugovor s prodavateljem nekretnine, a potpis prodavatelja se ovjerava kod javnog bilježnika.
  • Kupoprodajni ugovor se zajedno s obveznom dokumentacijom i plaćenim taksama dostavlja Ministarstvu pravosuđa
  • Nakon što Ministarstvo pravosuđa izda suglasnost, kupac dostavlja sudu kupoprodajni ugovor na uknjižbu vlasništva na svoje ime
  • Kupac plaća porez na promet nekretnina.

Strani državljani mogu biti 100% vlasnici trgovačkog društva u Republici Hrvatskoj koje kao domaća pravna osoba može stjecati nekretnine, uključujući i poljoprivredna zemljišta.

Compare listings

Compare